TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Friday, 23 February 2018

SAMBUTAN HARI LAHIR PEGAWAI & KAKITANGAN SPF, JPM OKT 2017 - MAC 2018




23.02.2018 (Jumaat) | Entry freshhhh dari oven. Bukan selalu lepas apa2 event terus nak update dalam blog. Biasa peram dulu sebab penyakit M kronikkk.. hahaha.. hari ni sebab ade masa terluang, terus update dalam blog. 

Citenyer, arini berlangsunglah majlis sambutan hari lahir untuk pegawai dan kakitangan seksyen kitorang (SPF) lepas bape kali tangguh dari bulan 10 tahun lepas lagi. Mula2 memang nak buat tahun lepas (lepas kite dapat APC entry pun bersusun x update lagikkk) sebab 2nd bos dah hint2 bile nak belanjerrrrrrrr nasik arabbbbb tapi masa tu memasing sibuk nak tutup acc, semua kene settlekan payment ape sume tu. 

Lepas tu plak, masuk awal tahun..ade plak event lain yang pegawai2 kene buat cepat. So tangguh lagi.. lepas tu, cuti tahun baru cina nak buat majlisnyer tapi ramai plak yang bercuti time tu. So tangggguhhhh sampai la senin lepas bincang2 terus decide nak buat. Zati yang jaga bajet plak tanye ok ker tak nak buat sebab menu utamanyar (nasik arab) kite yang sponsss. Dia risau sebab gomen gaji awal, pastu minggu ni nak buatnyer takut bajet dah lari. So kite on jer laa..tak lepas plak rasa selagi tak buat.

So, pagi tadikkkk 10.00 mintak bebudak ni drive & teman gi Uniten amek nasik arab 20pek yang dah order thru wasap selasa lepas.  


dua orang yg kiri ngan kanan tu budak baru nak up  baru lapor diri
tengah menunggu tunggakan gaji masuk kehkehkeh
bertuah dorang muda2 dah masuk gomen. Dedua lantikan JKR.


 yang menggantung deko2 belakang tu idea dorang ler.
harap kitorang buat, mane la rajin nak mendeko
sebab majlis simple2 jer. makan santai2


Kek bedeyyy, Kek Red Velvet nih bos belanjerrrr
TQ Bosss...sedappppp tak manis sangat  RM100 sebijik nih




 pun bos belanjer cupcake choc. Moist dan tak manis melampau. RM80 untuk 25pcs nih


 Bekas air baru rasmi. Aritu konon beli nak guna time raya
tapi raya pun tak rajin nak buat makan2, so simpan balik.
Beli kat Jusco masa sales bulan posa thn lepas.


 Agar-agar Santan Zati buat. Sedappp




 Nasik arab mandi (mandy) dan tak mandi (roasted)


 masa ni menunggu opismet dari blok lain sampai.
Muka memasing kelaparan






 Penyampaian sumbangan Bos dapat baby boy no.3 6/12/2017 aritu.






 weolssssssss yang sambut bday antara Okt17 - 3/2018.
Akhirnya dapat jugak cipta moment sambut bday kat opis
Sebelum ni orang lain yang uruskan majlis2 camni
so dia buat time bday dia jer la..  siap collect duit dari pegawai2 kat opis lg tu kahkahkahh








 tak tau ape yang mak buyung tu happy sangat kehkeh




 the best team SPF 2018
Mane tau ni last event kat JPM hahahahh :p








 Kek Red Velvet


 ni otai opis kitorang, Wak @ Ahmad Aseri
ni dapat sumbangan terima menantu minggu lepas


 Nurul pulak dapat sumbangan kebajikan bg pihak suaminya
ujung bulan 11 aritu asbennyer eksiden kat highway masuk Putrajaya. 




ni tapau untuk Azrai, budak despatch opis ni. 


Kisahnyer, dia belikan kek untuk mak dia semalam, pastu masuk peti ais opis..lupa bawak balik. Pagi ni plak ade akak tu nampak ade kek atas meja, dia terus potong la sebab ingatkan kek sumbangan dari sape2 untuk majlis arini.

Pastu masa kek tu dah hidang atas meja, si Azrai ni tanye kek tu sape beli sambil muka blur2. Kite plak dengan kompidennyer cakap la Kak masni kot beli...sebab kak masni jenis suka beli makanan & letak kat opis untuk makan2,.

Rupa-rupanya kek azrai nak bawak balik bagi mak nyer. So kitorang bg balik kek tu dengan keadaan tak sempurna sebab dah potong tapi top up kan dengan cupcakes. Kelakar plak rasa arini. Sure azrai pelik kenapa orang potong kek dia beli, walhal takde cakap pun untuk buat makan2 kat opis. hahahah

Sorry tau azraiiiiiiiiiiiiiii..wrong timing ko nak simpan kek kat peti ais opis arini..kehkehkehh





16 comments :

  1. agar2 santan tu menarik..pandai yg membuatnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ahh..agar2 tu sedappp.. x lembikkk manis pun sedang2 :)

      Delete
  2. alahai mata ni nampak kek je ni. hehe. sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn suke yg manis2 camtu wlupun x leh makan byk or mkn selalu..hihi

      Delete
  3. wahh meriah. tengok makanan terus bling bling mata. btw happy birthday to all

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ahhh sis ,,mmg meriahhhhh... happeninggg..hehehe btw, TQ atas ucapannya yer sis.. :)

      Delete
  4. meriah.. berminat bila dgr julie salah sorg bekas pesakit brucella.. kalau boleh saya nak tau lanjut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis..ha ahh.. bekas pesakit brucella.. nnt saya akan buat satu entry khas untuk tu.. untuk kenangan kendian hari jugak. Nanti dah tua blh baca ekeke.. :)

      Delete
  5. Best nya sambut besday dgn rakan opis, tapi kesian si azrai. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestttt lame x buat aktiviti camtu kat opis..ekeke hahaha tu laa..sian azrai tp x pe laa..salah faham yg x disengajakan... ekekeke :p

      Delete
  6. perghhh terliur tengok kek tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg terliurr kek nyer sedap...nasib baik x leh makan manis byk sgt..ekekek

      Delete
  7. Wow kek red velvet, zumal pun suka kek tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn kek RV mmg salah satu fav....nak2 yg moist giler tu... hehehe

      Delete
  8. Happy belated bezday untuk yg berkenaan..... moga rahmat Allah bersama kalian semua.
    Pernah jugak beli nasi Arab kat Uniten, De Sentrum tu....

    Hahahha boleh pulak potong kek orang ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ sis...insyaallah..amin2..

      dulu selalu jugak beli nasik arab uniten tu... senang x yah beratur..call jer pastu byr dan amek..heheh

      Delete



❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

Aku Terima Nikahnya

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...