TINGGG!

❤ FOLLOWERZ ❤

Friday, 23 February 2018

KUASA VIRAL | SALES KOSMETIK 50% DI GUARDIAN DAN WATSON YANG MENGHASUTKUUUUUUU



18.02.2018 (Ahad) | Kuasa Viral | 2-3 hari lepas viral kat FB yang Farmasi Guardian buat sales barang kosmetik sampai 50%, diikuti plak lepas tu Watsons pun sama buat sales jugak tp tak laa semua barang dia 50% cam Guardian tu. Memula tu tak amek kisah sangat laa sebab rasa cam alahhh sales cam biasa jer tu.. tp pastu Siti, anak sedara plak wasap gambar2 mekap tu sampai tergoda nepesu dan akhirnya hakak tewas dan terhasut jugak laa kita dengan tawaran 50% tu terus tak  buang masa akhirnya menyoping jugak la kat Guardian & Watson Alamanda tuu. Gigihku naik uber pegi sana sebab incek hubby ada hal family yang ku tak kosa nak join bukan hal aku..bukan hal akuuuu kahkahkahh

Memula pegi Guardian..ohhhmaii ramainya orang sampai bersesak2 kat ruang mekap tu. Kite tunggu turn orang dah beransur sikit baru dapat nyelit2. Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiii... yang tak syoknya, dalam orang menyelit tu..ade jugak lelaki bersesak situ jugak celah pompuan. Bukan nak membeli pun, just teman awek/wife yg ku rasa tak perlu pun sebab tempat tu dah tentu2 ko berlaga segala punggung dan badan. Pesal laa tak tunggu kat luar tu jer dari menambah sesak dengan mende xde kaitan pun kotttttttttt.. -_-'

masa ni tengah ramai..sempat snap dari luar.
bapak2 +pakwe2 pun ramai jugak berbaris kat luar Guardian tu


Lepas tu yang bawak anak2 plak pun anak2 sama menyelit situ.. berebut dengan orang dewasa testing mekap2 kat situ sampai jatuh2 pastu maknya xde plak nak tegur ke ape dan staf Guardian dok jeling jer kerenah bebudak tu...instead of bawak anak menyelit kat situ sekali, why not la suh tunggu luar dengan apaknya sebab apaknya dok luar sambil jenguk2 anak kat dalam. aduyaiiii

Dah reda sikit orang, sempat laa menye-nap gambar sambil wasap kat anak sedara. 


Sempat sambar yang ni satu sebab try kat kulit rasa smooth best jer..


 berkenan dua (2) kaler ni tapi malangnya tinggal tester jerrrrr...abisssssssssssss daa


 so snap la nama dia untuk rujukan next time kalau nak g beli lagi




Dah settle beli kat Guardian, pastu turun Watsons plakkk.. nasib baik la bawah tu jer.. nak jalan jauh, belakang masih sakit tp gigih jugak la khennnn..nak tunggu laki balik, kompem guardian dah tutup kedai dia..melepassssssss la jawabnya..


beli satu lepetik sini sebab kaler dia cantiikkkk


Kat Watsons tu tak banyak yang sales 50%, so mane mende yang takde kat Guardian, kite beli situ tp barang2 yang rasa perlu jer la..

Lepas settle beli, cuci mata kat Parkson kejap pastu balik naik uber... 1st time selama naik Uber dapat driver pompuan arini.. ramah orangnya. Keje kerajaan jugak & buat part time Uber. Maybe sbb dia bujang kot...dari bosan2 dok umah, blh tambah income.



Sampai umah pas settle2, snap gambar sebab anak sedara dari tadi dok tanye Ee @ Maksu beli apa.. nih haaaaaaaaaaaaa hasil tangkapan ari ni... hehehe Puas ati sebab rega bila dah 50% memang berbaloi2 la kann.. 


 ni yang sales 50% beli kat Guardian tu..


 4 ketul lepetik..yang Revlon merah 745 tu nak adiahkan kat mak. hihi

Apeeeeeeeee..?? Orang tua mekap...?? Lepetik berbedak bagai...??

Meh sini nak cite. Dulu ade makcik bawang cakap kat kite camni...

"..ohh mak jue rajin jugak ekk berhias walau dah berusia pun.. rajin berlipstick & bedak muka bagai..makcik tak rajin.."

so kite jawab la ...

"..ha ahh..mak walaupun dah tua umo 70 (time tu), dia masih jaga penampilan. Dia cakap takkan laa muka bila dah tua sememeh pucat lesi keluar rumah..bedak sikit2 jer pun..lipstik pun bukan tebal2 or kaler terang2..cukup supaya muka nampak tak selekeh, bersih & kemas..selesa orang memandang.. takkan la sebab dah tua, biar jer muka nampak buruk tak terjaga..minyak wangi pun mak pakai tau makcikk.. mak cakap, biar tua..asal wangi..takkan tua2, biar bau masam kepam..cucu pun geli nak cium2.." 

terus makcik bawang tukar topik lain. kehkehkehhh

Sambung balik cite pasal mekap..nak cite pasal mulut makcik bawang, sampai esok tak abis2... kehkehkehhh.. :p


 Nak try yang ni..sebab try kat kulit, smooth criminal jer.Harap tak oily la kan
RM27.45


 yang ni sebab nak beli stok baru. yang lama dah tinggal sikit jer
RM37.95. dulu 1st time beli RM65 kalau tak silap.
Tu pun sebab Emma, jiran yang suggest pakai ni. 
kulit kitorang sama spesisssss hahaha TQ Emma Gojes <3
(kot emma baca blog ni sebab aritu dia dah tanye pasal blog kehkehkeh)

Nak ganti bedak lama sebab makcik Emma tu dah tak jual. 
1st try pakai anak sedara punye. 
RM38.45


Wet Tissue
RM10 (4 pek)


Hasil tangkapan kat Watsons plakk.. 3 ketul ni jer..sebab x banyak % sales. 



 RM69.90 - 30% jd RM48++ klu tak silap.
PWP faun-daisyen bawah tu ...


Sha, jiran kirim. Dia pun terjebakk jugak dengan hasutan hakakkkk hahaha
RM37.95


hari perbarisan hasil tangkapan :p
Bedak Maybelline Fit Me tu pun nak adiahkan kat mak :)
nanti nak buh sekali ngan tudung masa bagi adiah raya dia..


Le Faun-Daisyen


 dah try semua lepetik di atas..semua best2 dan kali ni beli rasa puas ati 
sebab takde dah kaler sama ngan lepetik kat umah.
Before nih mane kaler yang sama sampai 2-3, 
bagi kat anak2 sedara. Habuan dorang. hehehe

Harap dalam waktu terdekat lepas ni, Guardian & Watson TAK AKAN buat sales camni.

Sebab gaji bulan 2 dah dapat 8/2 aritu dan bilangan hari2 yang nak menuju ke gaji bulan 3 akan datang ialah selama 42 hari.

Bahaya wooooooooooo...

OK sekian merapu. babaiiiii ;)





8 comments :

  1. banyak hasil tangkapan..berbaloi beli time sale..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ahh sis..byk dpt jimat duit..ehehehe

      Delete
  2. wah ramainya.. betul2.. hehe. kuasa sales kosmetik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ramai Busyra.. tempatnyer plak x luas mana..heheheh peloh2 hakakkkk :p

      Delete
  3. Replies
    1. hehe boleh la..sekali sekala reward diri sendiri dengan brg2 camtu.. hehe

      Delete
  4. Wuihhhh sale habis habisan ni nampaknya.... Macam mana boleh tak tau ni??? Rugilah mcm ni...terlepas soping huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kene selalu tgk website watson or guardian..kite aritu pun xtau..anak sedara yang dok racun2 dlm WA last2 terjebakkkkkkkkkkk hahaha

      Delete



❤ KORANG SANGAT SHUWEET KALAU MENAIP DENGAN PERKATAAN SOPAN ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

❤ KLIK OLDER POSTS ❤

Aku Terima Nikahnya

❤ VISITORS

Flag Counter

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...